GÜZEL NEFESLER KLÜBÜ

Nefes darlığı çeken kronik solunum yetmezliği hastalarının tedavisinde, tüm dünyada son yılların en fazla tercih edilen yöntemleri arasında, Pulmoner Rehabilitasyon ön planda yer almaya devam ediyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Bünyesinde 2017 yılında kurulan ve sürekli kendini geliştirerek hizmet üreten Pulmoner Rehabilitasyon Ünitemizde “Güzel Nefesler Klübü” etkinliği düzenledik.

Pulmoner Rehabilitasyon programını başarı ile tamamlayan hastalarımıza başarı belgelerini verdiğimiz etkinlikte hastalarımız, duygularını ifade ederek Pulmoner Rehabilitasyon sayesinde sağlık durumlarındaki ve yaşamlarındaki olumlu gelişmeleri anlattılar.

Anabilim Dalı Başkanı olarak büyük bir mutluluk yaşadığım bu başarı hikayesinde; Pulmoner Rehabilitasyon Ünitemizin Medikal Koordinatörü Doç. Dr. Aslı Görek Dilektaşlı uygulamalar hakkında bilgi vererek, ekibimizde görev alan Hemşire Ayten Odabaşı, Diyet Uzmanımız Demet Evke Kerimoğlu ve Sağlık Teknisyenimiz Yeşim Bilgin’e teşekkür etti.

Pulmoner Rehabilitasyon, Kronik solununum yolu hastalarının fiziksel ve psikolojik durumlarını düzeltmeyi ve sağlığı iyileştirmeyi hedefleyen, hasta değerlendirmesini takiben bireysel olarak belirlenen egzersiz eğitimi, davranış değişikliği ve hasta eğitimi  gibi yaklaşımları içeren kapsamlı uygulamalar bütünüdür.

Pulmoner Rehabilitasyonun amaçları nelerdir?

  • Hastalığa bağlı gelişen nefes darlığı ve fonksiyonel yetersizliği ortadan kaldırması,
  • Hastalığın ilerlemesini önlenme,
  • Egzersiz toleransının artırılması,
  • Sağlık durumunun iyileştirilmesi,
  • Komplikasyonların önlenmesi ve tedavisi,
  • Hastalık atak sayısının azaltılması ve atak şiddetinin hafifletilmesi,
  • Yaşam kalitesinin iyileştirilmesi,
  • Hastaneye başvuru sıklığı ve yatış süresinin azaltılması  sonucunda sağlıkla ilişkili harcamaların azaltılması,
  • Sağ kalımda artış sağlamasıdır.

 

Güzel Nefesler Klübü etkinliğimize katılan Başhekim Yardımcımız Prof. Dr. Şaduman B Adım, Hastane Başhemşirelerimiz, Öğretim üyelerimiz, asistanlarımız, öğrencilerimiz ve özellikle Pulmoner Rehabilitasyon programımızı başarı ile tamamlayarak toplantımıza katılan hastalarımıza çok teşekkür ediyorum.

201 Okuma

Benzer Yazılar

SÜRÜCÜLERDE UYKU APNESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Trafik kazalarının önlenmesine yönelik araştırmalarda, uyku apnesinin etkisinin kesinleşmesi sonucunda, Avrupa Birliği ülkelerinde ve ülkemizde ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tasarım: #drriza.com